Monday, February 5, 2007

Gjesteboka vaar

Siden mange har plagdes med aa legge inn komentarer har vi faatt laget en gjestebok. Bruk den gjaerne. Det er veldig moro og hoere fra dere.

TT&HS

Nepal

Kathmandu: Vi reiste med fly fra Tibet, og her er dimensjonen: man befinner seg 10 000 meter over bakken, og alt under en er ufattelig langt nede og selvfoelgelig helt abstrakt. Eller: Man befinner seg 10 000 meter over bakken og ser rett bort paa Mount Everest, og registrerer at det er en aldri saa liten snoestorm paa toppen i dag, gitt. Ingen god dag for aa bestige verdens mest beroemte fjell, nei. Landingen i Nepal var ganske identisk med en landing i Hammerfest i daarlig vaer.

Og her trasker vi blant buddister, hinduister, tiggere, aper, loeshunder og turister i batikklaer. Trafikken er et helvete og vi puster inn mye stoev og dritt (men vi puster ihvertfall!). Men det er farger overalt, til og med soepla som aldri plukkes opp er fargerik. Folk bor i bittesmaa leiligheter i smale hoeye hus, og mye av livet foregaar paa taket mellom krukker med blomster, kokeapparat og klestoerk. Paa himmelen flyr flokker av hauker og oerner paa jakt etter bytte (og det er det mange av, baade levende og doede), og lyden av Kathmandu? Evinnelig tuting fra alt av kjoeretoey. Eller forresten, kall det lyden av Asia!

Nepaleserne er vennlige og hoeflige og av en vennlig og hoeflig nepalesisk turoperatoer har vi gjort oss til skikkelige turister: Vi har bestilt en femdagers fjelltur i Annapurna-distriktet med guide, kost og losji. Etterpaa reiser vi til Chitwan nasjonalpark der vi skal ri paa elefanter i jungelen, og hvis elefantene tillater det faar vi vaske dem etterpaa ogsaa!

I skrivende stund har vi akkurat vaert paa fjelltur. Det var en fantastisk vakker og krevende vandring og naa er beina vaare helt moere. Et av hoeydepunktene var kanskje aa bade i varmekildene ved foten av Annapurna south langs en iskald turkis breelv, eller utsikten til rismarkene som laa terrassevis nedover uendelig mange fjellsider, eller det aa vaakne til utsikten av fjell paa over 8000 meter. Dette gjoer vi gjerne igjen og det anbefales paa det varmeste.


Det naermeste vi kom Mounth Everest denne gangen.


En med lengre haar en Trond

Tempel midt i gamlebyen.

Maoistdemonstrasjon passerer hotellet vaart. Det er bare 14 dager igjen til valget til kongressen saa aktiviteten er stor for tiden. Mye tyder paa at maoistene kommer til aa ta flest seter.







Kombinert hindu- og budisttempel der duene er hellige. Det var tusener av dem.

Buddister i sving ved et apetempel i Kathmandu.



Bruktklaerselger tar seg en pust i bakken.